Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

spinnen

Het is je allicht niet ontgaan: het wemelt van de spinnen. Niet zo ongewoon. Mogelijks zijn ze iets dikker door de opwarming van het klimaat. Frequente soorten zoals de kruisspin zijn nu op hun dikst. Het zou zelfs goed kunnen dat ze dit jaar nog iets dikker zijn, vanwege het warme voorjaar en de mooie nazomer. Warm weer betekent meer insecten, meer voedsel, en dus ook dikkere spinnen.

Dit is de tijd van het jaar waarin de mannelijke exemplaren van de huisspin op zoek gaan naar een vrouwtje. Daardoor lijkt het alsof er ook binnen plots meer spinnen zijn, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Spinnen die buiten leven, komen het huis niet binnen. Ze zijn aan hun laatste dagen als spin bezig. Een dezer zullen ze eitjes leggen, waarna hun rol in de natuur is uitgespeeld en ze binnen de kortste keren zullen sterven.

Reden tot paniek is er hoegenaamd niet. In ons continent zijn er helemaal geen gevaarlijke spinnen. Zelfs als je een beet krijgt, dan zie je daar hooguit een klein rood vlekje van, nadien.

spin 23 september 2014

Hoe geraak je van je angst voor spinnen af?

Nederlandse wetenschappers hebben goed nieuws voor alle arachnofoben, want zij beweren in twee minuutjes iemand van zijn fobie te kunnen afhelpen. Een korte ontmoeting met een tarantula en een kleine dosis propranolol en je springt in het vervolg niet meer op een stoel als je een achtvoeter door je huis ziet wandelen. Lees verder...

spelen met een spin


Deze spin volgt je cursor. Dubbelklik je op een plek, dan komt er een insect: de spin zal dat insect opeten... Je kan ook de spin zelf vastpakken en verslepen! Probeer maar eens!

Werkt het niet? Dan zit je wellicht op een tablet te werken én daar staat geen flash aan. Dan werkt dit ook niet! Sorry....