Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

fase 1: begin werken kruispunt Aardenburgseweg-Polderstraat-Spijkerswegel

Op dinsdag 22 april 2014 begint aannemer Cochuyt - De Smet uit Maldegem met rioleringswerken in de Polderstraat. De werken zullen uitgevoerd worden in vier verschillende fases. Fase 1 is het korte stukje tussen Polderhoeklaan en Aardenburgseweg. Als de weersomstandigheden meevallen, moet de aannemer met de 4 fases van de werken werken klaar zijn tegen 19 december. Hieronder een (laatste? foto genomen op 22 april omstreeks 10u) beeld van de straat in haar oude uitzicht:

polderstraat sint-kruis 2014

22 april: container

Eerste werkzaamheden waren het plaatsen van ... nog een (werk-)container. Ondertussen is die alweer verplaatst naar de zijweg van de Polderstraat, die toegang geeft tot Nieuwland.

23 april 2014

Vanaf de vroege ochtend is er grote bedrijvigheid: de tarmac wordt verwijderd van het kruispunt Polderstraat-Aardenburgweg-Spijkerswegel.

polderstraat werken kruispunt met Aardenburgseweg sint-kruis brugge polderstraat werken kruispunt met Aardenburgseweg sint-kruis brugge

Veel jongeren (en hun ouders) zijn verrast: ze zullen vanmorgen te voet naar hun school moeten. Goed voor de conditie!

te voet naar De Spycker Wonderwijs school sint-kruis

Historisch moment

De (eerste) drempel wordt verwijderd: een historische moment! Het was immers de komst van die drempel die onrechtstreeks het beginpunt van ons Zulle-comité bepaalde: we waren ongeveer even oud, op enkele maanden na... De drempel leidde wel rechtstreeks tot de naam van ons comité: Van Zulle tot Zulle, waarbij zulle (in ons dialect) staat voor drempel. Lees meer...

zulle verdwijnt: Aardenburgseweg verliest historisch symbool in zijn straat in Sint-Kruis Brugge

Problemen 25/4/2014

Problemen bij het leggen van de buizen voor de transport van het oppervlakte-/hemelwater. Bij het graven is een telefoonkabel (zie 1 op de foto) doorgetrokken. Twee andere leidingen zijn blootgelegd, maar niet geraakt: een waterleiding (zie 2) en een hoogspanningskabel (zie 3). Het blijken later op de dag allemaal oude leidingen te zijn, die niet meer gebruikt worden. Ondertussen konden ze al een tweede buis ook plaatsen.

polderstraat sint-kruis problemen leidingen

Buizen

polderstraat sint-kruis 2014 polderstraat sint-kruis 2014 polderstraat sint-kruis 2014

Lees hier verder over de werken bij fase 1 heraanleg polderstraat