Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Feestprogramma 2016

Karel Van Manderstraat


 

 

Loopt in een bocht van de Dampoortstraat over het Zuidervaartje naar de Damse Vaart-Zuid. Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1845) aangeduid als privé-weg.

Na de Eerste Wereldoorlog krijgt de weg, lopend door landelijk gebied, de naam Veldstraat.

De huidige naam, gegeven in 1948, refereert aan de kunstschilder en schrijver Karel van Mander (1548-1606).

Op 22 maart reeds houdt de Karel Van Manderstraat in Sint-Kruis zijn buurtfeest.Daar is een speciale reden voor: Tilde De Baene, dochter van een broer van Mieke De  Baene uit onze straat, organiseert het feest samen met de buren nav haar jaarwerk in de Steinerschool in Brugge. je leest er hier ongetwijfeld nog meer over, maar nu al de folder die in de Karel Van Manderstraat al heel erg aanwezig is (als affiche dan...). Nog een link met onze straat? Leen geeft de dansinitiatie op die dag.

karel van manderstraat brugge straatfeest 2015 karel van manderstraat sint-kruis brugge

Bart MoeyaertOp 16 maart 2001 kreeg Bart Moeyaert in Amsterdam de prestigieuze Woutertje Pieterse Prijs 2001 voor zijn werk Broere. Deze verhalenbundel is deels autobiografisch en speelt zich voor een deel af in het Dampoortkwartier in Sint-Kruis.

 

 

Bart Moeyaert bracht zijn jeugd door samen met zijn zes broers in Sint-Kruis. Zijn vader Omer Moeyaert was onderwijzer en werd later inspecteur. Het gezin woonde in de Karel Van Manderstraat.