Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Van Eyck tot Durer

Op zondag 19 december 2010 kregen de bewoners van de Aardenburgseweg de kans om gratis naar de tentoonstelling "Van Eyck tot Durer" te gaan, een tentoonstelling in het kader van Brugge-Centraal. 24 volwassenen en 5 kinderen hebben zich ingeschreven.

Ook enkele jonge bewoners uit de Aardenburgseweg schreven in voor het bezoek.

We werden onthaald in de Vriendenzaal van het Groeningemuseum. Na een kop koffie gaf een van de adjunct-conservatoren van het Groeningemuseum een inleiding op het tentoonstellingsbezoek. Na deze inleiding kon iedereen met een audioguide op eigen tempo deze prachtige tentoonstelling bezoeken.

Een mooi werk van Durer, gemaakt na een uitstap naar zee, waar hij te laat was om een aangespoelde walvis te zien. Toen ging hij maar naar een tentoonstelling, waar hij dit (waarschijnlijk op sterk water gezette) dier zag.

Een mooi werk van Dürer, gemaakt na een uitstap naar zee, waar hij te laat was om een aangespoelde walvis te zien. Toen ging hij maar naar een tentoonstelling, waar hij dit (waarschijnlijk op sterk water opgezette) dier zag.

Zullenaars uit de Aardenburgseweg wagen zich op de fiets op weg naar de tentoonstelling

Een tiental Zullenaars laten zich niet afschrikken door de hevige sneeuw én de gladde wegen, en kiezen er toch voor om met de fiets naar de tentoonstelling te rijden.

Deze Club-supporter gelooft zijn ogen niet bij het bekijken van één van de schilderijen op de tentoonstelling...

Antoon waagt zich aan de audioguide

Opvallende gelijkenissen tussen West-Europese en Oost-Europese kunst omstreeks 1450-1500. Kunstenaars leerden elkaars werk heel duidelijk kennen in die tijd.

Op weg door de tentoonstelling!

Dit was de mooie uitnodiging voor de tento, gemaakt door straatbewoonster én comitélid Eliane.