Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Schilderspad = wandelpad

schilderspad wandelpad sint-kruis

Er zijn veel mooie wandelingen te maken vanuit onze straat! We willen die mogelijkheden graag aan jullie voorstellen. We starten met een eerste wandeling: éentje die ook een echte naam heeft:

het Schilderspad

Op het oud-gemeentehuis van Sint-Kruis 'De Zorge' hangt onderstaand bord dat je wegwijs maakt. Het pad is bewegwijzerd met bordjes. je ziet er eentje hangen op de paal die je op de onderste foto op deze pagina ziet. De rood-gele strepen (die je ook op de foto ziet) zijn van een lange rondwandeling rondom Brugge.

Meer info over het ontstaan van het schilderspad hier.

Weet jij hier meer over? Wie ontwierp de wandeling? Bestaat er een folder? Waar kun je die krijgen?  enz. Of heb jij ook weet van een wandeling die door onze straat passeert? Of maak jij soms een mooie wandeling in de buurt? Laat het ons dan

via mail

graag weten!

schilderspad sint-kruis schilderspad sint-kruis brugge

Aanvulling over geel-rode streepjes

Buiten de klassieke GR-wandelpaden over lange afstand zijn er ook kortere bewegwijzerde GR-paden. Dat kunnen STREEK-GR’s zijn die een bepaalde streek grondiger verkennen (bv de GR-Kempen). Of THEMAPADEN waardoor je al wandelend dieper ingaat op een cultuurhistorisch gegeven (bv het Reynaertlandpad). Deze kortere lokale GR-paden worden op dezelfde wijze bewegwijzerd, maar dan met geel-rode tekens.
 

gr-tekens uitleg