Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Fietspad is afgewerkt!

fietspad Van Zuylen Zuidervaartje sint-kruis

Het nieuwe pad dat een verbinding is tussen 'Van Zuylen', vlakbij het terrein van de Scouts, én het Zuidervaartje is nu helemaal af: een rood asfaltlint slingert zich doorheen de Gulden Kamer-sportterreinen, richting Zuidervaartje. Daar werd een ruime picknickplek gemaakt met een tweetal banken (zie foto hieronder).

picknickplek

Er is een nieuwe picknickplek aangelegd langs het Zuidervaartje. De nieuwe plek is voorzien van banken én fietsenstalling. De plek is te vinden op het einde van de nieuwe fietsweg die vertrekt in de (bocht van de) Boogschutterslaan en loopt naar het Zuidervaartje.

Mensen uit Kortrijk waren de eerste (door ons gespotte) picknickers op de nieuwe banken langs het fietspad. "Weinig banken in Brugge zelf" vertelden ze. "Maar we hadden geluk, de groep die hier voor ons zat, zag dat we wat ontgoocheld waren dat het vol zat, én zij zijn dan iets sneller vertrokken." Ook waren ze vol lof over het pad en de omgeving. Ze vroegen naar de functie van het 'grote gebouw'. "Woon- en Zorgcentrum Van Zuylen" kon ik hen melden, samen met nog heel wat info over de buurt...