Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Ex-libris

ex-libris willy leloup

Willy Le Loup is in 1949 geboren in Sint-Amandsberg. Na zijn studies graduaat in de grafische industrie en licentiaat in Kunstgeschiedenis vestigde hij zich in Brugge. Hij is werkzaam in de Stadsbibliotheek en de Stedelijke Musea. Zijn interesse gaat vooral naar het oude boek en de grafische kunsten, waarover hij publiceert en tentoonstellingen organiseert.
Het beeld "wolf" is in het ex-libris niet te vinden. Het is een houtgravure bestaande uit 4 blokken kopshout. In de twee bovenste een openliggend boek met tekst. Onderaan een verwijzing naar Dirk Martens, die de boekdrukkunst in de Nederlanden introduceerde. Onderaan rechts een houtsnede, een vulpen en een burijn, het schrijven en het graveren.
De kunstenaar is Emiel Hoorne, geboren in Roeselare (1951), studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent waar hij nu als professor verbonden is.
EVC 

Willy Le Loup

Willy zie je vaak op zijn fiets, richting stad, waar hij werkt. Hij woont in Warren.  In het Brugs Handelsblad van 11 oktober 2013 stond hij (uiterst rechts) op de foto:

Guido Gezelle handschriften Naar de website van guido gezelle