Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Leen woont in het eerste huis (nr. 1) van de straat en zingt in Cantate. Ze speelt ook fluit. Maar daarnaast heeft ze een grote passie voor Folkdans. Als jongere was ze al actief binnen volksdansgroep Den Uyl uit Moerbrugge.

Maar de zin in dansen bleef ook later! Om niet telkens ver het binnenland te moeten inrijden, bedacht ze met enkele andere dans-liefhebbers dat ze beter zelf in Brugge iets op poten konden zetten. Zo ontstond in 2006 Ol da Folk. Elk voor- en najaar organiseren ze telkens een drietal bals én één keer per jaar doen ze ook een stage. Vrijdag 28 oktober 2011 was het weer zo ver: toen kwam Naragonia Quartet. Een droom van een affiche! Het kruim van de Folkdans in Vlaanderen.

Luister hier naar Naragonia Quartet

Leen bij Zilleghem Folk

Leen (uit nummer 1 - links vooraan op de foto) werd door Zilleghem Folk gevraagd om de dansinitiatie te doen voor Te Fête, een West-Vlaamse folkgroep. Leen geeft zo'n initiaties wel eens vaker voor haar eigen groep: Ol da Folk. Een foto van haar initiatie in Zillegem werd gebruikt door Het Brugs Handelsblad, om een artikel te illustreren van Zilleghem Folk, wat eind juli doorging in Zillegem.

Zilleghem folk 2014

 En ook in het concertgebouw werd Leen gespot. Deze keer op en video van Facus-tv. Ze maakte er samen met Johan de openingsvoorstelling mee van December Dance 2012. 

Leen werd gespot op 'Sing for the Climate' in het Astridpark:
(klik in de video om haar te zien zingen!)

 

Leen sings fot the climate