Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Nieuwsblad 21 september 2013

nieuwsblad artikel zulle aardenburgseweg sint-kruis

Artikel in Brugsch Handelsblad sept 2010

Comité viert vijfjarig bestaan met website

Van Zulle tot Zulle

SINT-KRUIS - Afgelopen zaterdag vierde straatcomité Van Zulle tot Zulle zijn vijfjarig bestaan. De naam en het feest kwamen er toen de stad in 2006 besliste om twee ver­keersdrempels aan te leggen in de Aardenburgseweg in Sint-Kruis.

De bewoners mochten tijdens het feest poseren 'up de zulle'. (Foto Jurgen De W i t t e)

Elk jaar wordt een nieuwe acti­viteit opgezet tijdens het zo­merfeest. Er was al lijndansen, tractorliefhebber Luc zorgde met zijn vrienden voor tractorritjes en buurtbewoonster Leen gaf Folkdansinitiatie. Vorig jaar fietsten de bewoners van de Aardenburgseweg in het Belgische Sint-Kruis naar Sint-Kruis in het Nederlandse Aardenburg. Het wijkcomité daar zorgde voor de ontvangst en een rondwandeling in Aardenburg. Speciaal voor de vijfde verjaardag werd de hele geschiedenis  van het comité uitgeschreven op een website.   Op www.zulle.be staan foto's en filmpjes van alle activiteiten, maar er werd ook een uitgebreid stuk toegevoegd over de rijke geschiedenis van de ruime buurt.
Op het feest dit jaar was er paardendressuur, muziek, dansen met de buren en Indisch eten ter plek­ke gemaakt door straatbewoners Roger en Brigitte, die zelf sympa­thiseren met project MCC in Co-chin in India.
(Stefaan Reuse)

 

Comité stelt zich voor

Artikel in het Brugsch Handelsblad van april 2010 in de reeks 'Brugse Buurten'

Klik in het artikel en het opent zich groter en dus leesbaarder in een nieuwe pagina

fietstocht 2009

Klik in het artikel om het groter te zien