Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Aardenburg

Conny Benne Aardenburg Sint-Kruis  Conny houdt ons op de hoogte van hun feestelijkheden. Hier een overzicht:

Carnaval maart 2014

De groep Peperbusse doet weer mee aan het carnaval. Het gekozen thema voor 2014 is Brazilië. (bv zie maar 2 maart in Knokke)
Conny zal er niet bij zijn dit jaar:

"Wij zijn deze keer niet van de partij.  Alleen Adrienne doet mee...

Zoals ik heb begrepen is het weer een grote groep. De kleding is blits en bling, bling. Maar we gaan wel kijken hoor. Ik zal een paar leuke foto ’s  naar jullie toesturen. " (via mail op 27/2/2014)

De reporters uit de straat maakten volgende flitsende beelden:

 

Adrienne: links vooraan met de grijze kol 'blits en bling' FC Peperbusse ! St Kruis in Brazilië...

vrijdag 12 juli 2013

19.00 uur * BILJARTPRIJSKAMP 

Bij Café Zeelandia, oftewel bij Greetje wordt ook dit jaar weer gebiljart. Haal dus die keu uit het stof en laat je biljarttalent maar boven komen!

19.00 uur * BARBECUE

 

zaterdag 13 juli 201313.30 uur * KINDERSPELEN
Vaste prik op zaterdagmiddag zijn de “Kinderspelen” en dat is dit jaar niet anders! In en rond de feesttent worden verschillende spelletjes gespeeld waaraan alle kinderen tot en met 12 jaar kunnen meedoen. Vriendjes en vriendinnetjes die niet uit Sint Kruis komen zijn natuurlijk van harte welkom om mee te doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Vanaf 13.00 uur kan iedereen die mee wil doen, zich inschrijven en om 13.30 uur zullen de “Spelen” van start gaan! 
 
 
15.00 uur * SINTE KRUISSE VOETBALTOERNOOI
Sinds enkele jaren wordt er op zaterdagmiddag weer een ouderwets potje voetbal gespeeld op de kermis; een enorm succes! Zes tegen zes, jong en oud gemengd! Als je een team hebt om mee te doen is dat mooi, maar er teams kunnen ook plaatse gevormd worden. 
 
21.00 uur * FEESTAVOND
Deze avond mag natuurlijk niet ontbreken op de kermis van Sint Kruis! Van heinde en verre zakken jaarlijks vele gasten af naar de feesttent. De muziek, ambiance en zere voeten van het dansen zullen te danken zijn aan REWIND
 
Ook DJ Jordy zal met zijn afscheidstournee een bezoekje brengen aan de feesttent, dus het beloofd de moeite te worden! Haal die dansschoenen maar uit de kast en zorg dat je erbij bent.

zondag 14 juli 2013

10.30 uur * OECUMENISCHE DIENST
Na twee dagen vol feest en vertier is het tijd voor bezinning, daarom wordt de oecumenische dienst gehouden in de feesttent op het voetbalveld. De dienst wordt muzikaal ingevuld door het Jongerenkoor uit Aardenburg, onder leiding van Freddy Moens. Na de dienst staat er voor iedereen een kopje koffie of thee klaar.
 
 
13.30 uur * TRAPTREKKERTREK
Anders dan anders kan er dit jaar alleen deelgenomen worden aan de traptrekkertrek met een traptrekker. Want wie heeft de sterkste beentjes en wie trekt de minisleepwagen naar de ‘full pull’? Deelname is voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar (op een traptrekker). Vanaf 13.00 uur kan er ingeschreven worden, zodat we om 13.30 uur van start kunnen met de traptrekkertrek! Voor alle deelnemers is er een kleine traktatie voorzien
 
 
14.00 uur * OLDTIMERSHOW
De hele middag staan er oude tractoren en landbouwwerktuigen op het voetbalveld om te bezichtigen, zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!
 
 
15.00 uur * DERDE GROTE INTERNATIONALE SINTE KRUISSE TOUWTREKTOERNOOI
Omdat het al twee keer een groot succes geweest is, vindt het Derde Grote Internationale Sinte Kruisse Trouwtrektoernooi plaats op de zondagmiddag van de kermis. Behalve voor volwassenen, zal er dit jaar ook een apart juniorentoernooi gehouden worden! In de loop van de middag zal bekend worden wie er aan het kortste einde trekt… Het winnende team zal uiteraard rijkelijk beloond worden.

maandag 15 juli 2013

06.30 uur * OPRUIMEN EN AFBREKEN TENT
“Vele handen maken licht werk” en dat geldt zeker voor het opruimen en afbreken van de feesttent op het voetbalveld. Vroeg wakker of geen zin om uit te slapen? Kom gerust helpen! De koffie staat klaar!
 
 
13.00 uur * KRULBOLLING BIJ GREETJE
Sinds jaar en dag wordt er op maandagmiddag een ‘bolletje’ gelegd bij Greetje. Wie legt ‘m raak tegen de staak? Wie zal er “schieten”? Voor de kinderen is er een grote sjoelbak aanwezig zijn, net als een springkussen. Deelname aan het krulbollen is enkel voor donateurs van FC Peperbusse en Stichting Dorpsgemeenschap Sint Kruis.
 
 
20.00 uur * RINGRIJDEN BIJ GREETJE
Op de laatste avond van de kermis wordt er weer als vanouds gefietst, ringrijden welteverstaan! Pomp die fietsbandjes maar op, pak de prikker en steek de meeste ringen!